Landbrukstjenester Øst administrerer landbruksvikarordningen i 11 kommuner

Landbrukstjenester Øst administrerer landbruksvikarordningen i 11 kommuner. I dag (8. oktober 2020) diskuterer vi landbruksvikar/beredskapsordning i deler av dekningsområdet – noen utfordringer, men mest muligheter.
1.1 2008 ble det iverksatt etter vedtak ny landbruksvikarordning; «Det etableres en landsdekkende ordning basert på om lag 240 årsverk i landbruksvikarvirksomhet. Ansvaret for den nye ordningen overføres fra kommunene til avløserlagene. Den nye landbruksvikarordningen omfatter foretak som er berettiget tilskudd til avløsning ved sykdom mv. Det skal ikke være krav om at landbruksforetak må være medlem i et avløserlag for å kunne motta bistand fra landbruksvikar.
I denne ordningen vil landbruksvikarene være ansatt i avløserlagene, som vil motta tilskudd pr. årsverk landbruksvikarstilling. Forvaltningsrutiner for den nye ordningen vil baseres på forskrift, søknad og rapportering. Fylkesmannen behandler og avgjør søknadene om forhåndsgodkjenning og utbetaler tilskuddet. Fylkesmannen må ha dialog med avløserlagene, eventuelt også Norske Landbrukstenester (NLT), i forkant av sine vedtak.
Landbruksdirektoratet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.