2021 Godt nytt år!

Hei, godt nytt år!

2021 er godt i gang.

Dørene inn til kontorene våre er fortsatt stengt; få slipper inn – det sprayes og vaskes:) 

Kontakten med ansatte og medlemmer har de siste månedene vært mildt sagt amputert. Vi håper det snur ganske snart! Mye løses via epost og telefon, men vi savner den gode praten, vi liker ikke at vi er «mindre tilgjengelig», vi savner bondekafeer og det å kunne reise ut til medlemmene!

Det er likevel hektisk; denne tiden er skikkelig travel for LTØ. Det er årsavslutninger, års-innrapporteringer, regnskap, a jour-føringer, «2020» skal sjekkes ut og alle system skal klargjøres for «2021».  

Høsten 2020 begynte vi med innlevering av elektroniske timelister – det er meningen at alle ansatte skal kunne levere timeliste elektronisk.

LTØ 2021

Nå i fra nyttår har vi overført kundereskontro. Kunder/medlemmer kan via portalen i Webtemp godkjenne timelister, sjekke fakturaer osv. Regnskapsfører kan også gis tilgang; da spares det kr 50,- pr kopi av fakturaer og kontoutdrag.

Første fakturering i fra Webtemp skjer nå i slutten av januar/2021

Hva engasjerer/motiverer?

Ved mange arbeidsplasser er det mer daglig kontakt med og imellom ansatte; der den ansatte «føler seg sett», får jevnlige tilbakemeldinger på arbeidet som utføres, det jobbes med «motivasjon» og arbeidsmiljø med «takhøyde», det er «kompetanseheving», «sparring» og samtaler om «selvutvikling».

For avløserlaget er dette litt annerledes; LTØ er arbeidsgiver, men det er oppdragsgiver som er bedriftsleder med ansvar for arbeidsmiljø og det daglige. LTØ lærer heller ikke opp noen i å melke eller å kjøre traktor og får ikke fulgt opp ansatte i det daglige.

De fleste LTØ jobber med og opp imot er ganske selvgående hva gjelder motivasjon – mange har stor indre motivasjon! De fleste tar ansvar for egen trivsel, og finner daglig mening i arbeidet.

For de ansatte i administrasjonen i LTØ er det motiverende å ha en god flyt i arbeidshverdagen og det jobbes stadig med å fjerne flaskehalser.

LTØ ønsker også å bidra med tiltak som kan gjøre hverdagen mer motiverende for ansatte/medlemmer; hva kan avløserlaget gjøre i den forbindelse?

«Mestring» er motivasjon for alle og enhver, derfor vil LTØ i 2021 ha større fokus på arrangering av og å legge til rette for kompetanseheving/kursing. Tema som smittevern, hygiene, HMS, førstehjelp, støv/støy, beredskap, «varme arbeider» blant annet.

Siden det er uforutsigbare tider må alt ha en plan B og en plan C, men LTØ håper på gjennomføring av flere kurs fremover; både for medlemmer og ansatte; helst med fysisk fremmøte!

LTØ er ikke kun et rent «lønningskontor», LTØ tar mål av seg til å være litt «potet»; vi kan, og ønsker å være der for ansatte og oppdragsgivere som en støttespiller som veileder og bistår på de områdene vi er gode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.