Karanteneregler 28.08.2020

På Helsedirektoratet sine sider står følgende:

Negativ test reduserer ikke karantenetiden

Merk at man ikke kan teste seg med tanke på å kunne avslutte karantenen raskere. Selv om man tester negativt for covid-19 skal man holde seg hjemme i ti dager dersom man kommer fra et rødt land/område.

https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/reiser-reiseliv-og-kollektivtransport/regler-om-karantene-og-unntak-fra-karanteneplikten-ved-ankomst-til-norge

 

Dette gjelder fortsatt for arbeidstagere i fra EØS/Schengen området;

Arbeidstakere fra områder med forhøyet smitte i Schengen- og EØS-områdene:
Arbeids- eller oppdragsgiver kan velge å legge til rette for testing og smittevernråd som alternativ til karantene, for personer som ankommer Norge fra områder med forhøyet smitte i Schengen og EØS for å jobbe.

Det kreves to tester etter ankomst til Norge med minimum 48 timers mellomrom. Test to kan tidligst tas på dag fem etter ankomst til Norge og senest åtte dager etter ankomst. Frem til første negative test foreligger, er personen fortsatt i karantene. Frem til andre negative test foreligger, er personene fortsatt i karantene på fritiden.

Dersom arbeids- eller oppdragsgiveren velger en slik løsning, er de ansvarlige for organisering, gjennomføring og finansiering av testingen. Dersom ordningen ikke kan gjennomføres i praksis, gjelder kravet om karantene i 10 dager etter ankomst til Norge.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.