Litt om feriepenger…

Feriepenger tjenes opp året før ferien skal avvikles, dette kalles opptjeningsåret. Du opparbeider deg da «rett til» å få lønn i ferien neste år.

Ved årets slutt har du da tjent opp feriepenger som skal finansiere ferien i Ferieåret som blir neste år.

Ferieåret er det året du tar ferie. Hvis du ikke har vært i  noe jobb året før vil du uansett ha rett til å ta ferie, men du har ikke rett til feriepenger.

Har du vært ansatt hos en arbeidsgiver 2017, men sluttet og begynt hos ny arbeidsgiver i 2018, har du også da rett til ferie i 2018, men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver – i dette tilfellet vil du enten ha fått utbetalt fra forrige arbeidsgiver dine opptjente feriepenger ved sluttoppgjør da du sluttet i 2017 eller du vil få det utbetalt påfølgende mai/juni da det er vanlig å utbetale feriepenger.

 

Feriepengene er altså noe arbeidsgiver «legge til side» for de ansatte.

Ferie er i utgangspunktet fritid uten lønn. Hensikten med feriepenger, er at de skal erstatte manglende lønn når arbeidstaker tar ferie.

Det blir ofte fremstilt som om feriepengene er noe som kommer i tillegg til den vanlige lønnen. I praksis erstatter feriepengene julilønnen for de fleste.

Du får altså lønn i  alle 12 av årets måneder fordi arbeidsgiver har holdt igjen litt for deg:)

Hvis du f.eks tar 3 uker ferie i august, 1 i høstferien og 1 i julen, har du avviklet alle ferieukene dine, fått alle feriepengene, og regnestykket er gått opp.

Alle arbeidstakere har krav på minst 25 virkedager ferie hvert år. Hverdager inkludert lørdager er virkedager. Søndager og helligdager regnes ikke som virkedager. Normalt vil seks virkedager tilsvare en uke. Arbeidstaker har altså krav på fire uker og en dag ferie hvert kalenderår.

Feriepengene skal være minimum 10,2 prosent av feriepengegrunnlaget. Arbeidstakere over 60 år har rett på minimum 12,5 prosent.

For de som har fem ferieuker, er den ordinære satsen 12 prosent. For arbeidstakere over 60 år er satsen da 14,3 prosent. Den femte ferieuken og den forhøyede satsen er imidlertid en del av lønnsoppgjøret mellom partene, og ikke en del av ferieloven.

Arbeidsgiver plikter å påse at ansatte får ferie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.