Hvorfor bruker du oss? Grøndalen…

Vi er ute hos medlemmene våre og spør; « Hvorfor bruker du Landbrukstjenester Øst?»

Her om dagen var vi hos Per Martin Grøndalen på Drevsjø i Engerdal.

Per Martin overtok for ca 3,5 år siden; i forbindelse med bygging av nytt fjøs – det ble sagt at «det er bedre du bygger enn far dinJ» – far Per hadde dessuten pensjonert seg.

Det ble satt opp nytt tilbygg; løsdriftsfjøs med melkestall. Gammelfjøset ble ombygd  litt senere; de la inn binger med spalt.

På bruket har det vært melkeproduksjon siden 1920. Frem til utpå 60-tallet var det et gårdsbruk «å leve av til eget bruk» med jobb  i skogen i tillegg. På 70- tallet ble det slik at man leverte melk til meieri og kunne tjene litt på melken.

Per Martin har avløser som er ansatt i LTØ og er part i en avløserring – en ring som faren hans i sin tid var med på å starte.  Dyra er på fellesbeite om sommeren.

Når vi spør om hvorfor Per Martin benytter seg av tjenestene til LTØ svarer han;

«Det er jo enkelt å ha noen som KAN, – kan alt det som følger med å ha en ansatt; avgifter, skatt, tariff og forsikring.  Jeg har dessuten vært igjennom en tøff sykdomsperiode og det har vært bra med noen som har erfaring med regelverk og som kan hjelpe til. Det var god hjelp å få i fra LTØ og Engerdal kommune»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.